Zajistili jsme dinosauří auto a připravujeme ho na cestu

Je to rok a deset dní, co jsem byl poprvé na Ukrajině a kde se zrodila myšlenka pomáhat více než finančně. Je na místě bilancovat, čekal jsem, že to bude běh na dlouhou trať, ale očekával jsem lepší výsledky v podobě silnější podpory dárců, kterou se nám podaří zajistit. Na druhou stranu jsme se hodně naučili a můžeme se zlepšovat. Stále přicházejí nové nápady, pracovití dobrovolníci a naše pomoc mění věci v rámci možností k lepšímu. Neúspěchy nás nezlomily a my pokračujeme dál.

Podařilo se nám díky souhře náhod a ochotě dobrovolníků v rekordně krátké době zajistit vhodné auto pro jednotku A0139 dělostřelecká divize 101. Brigáda bezpečnosti generálního štábu. V pátek jsme se setkali poprvé s původním majitelem L200. Auto má slušný rám, podle informace od majitele je motor po rozvodech a dalších opravách, auto je čerstvě po STK, má lehké závady na brzdách a netěsnosti převodovky. Autu chyběl přední náboj na připojení předního náhonu.

        

Původní majitel jezdil pouze na zadní náhon a na jednom náboji neměl šrouby, musíme je zajistit.V sobotu jsme s bratrem Martinem vyrazili pro auto, abychom jej v neděli připravili na nástřik. V neděli Martin zajistil barvu a pistoli a auto nastrikal.

       

       

Původní majitel v pondělí zajistil změnu barvy na khaki, zajistil vývozní značky. Během podělí nám v Liberci připravili vývozní doklady, všechno proběhlo velmi rychle, děkujeme!

Skvělé je, že jsme se zase něco naučili = máme od nynějška ověřenou schopnost nastříkat vůz ještě v ČR a změnit barvu v evidenci, může se nám to hodit. Zbývalo zajistit pojištění, dálniční známky a bylo možné vyrazit na cestu. 

Auto jsme pojmenovali Trix protože na sobě mělo od původního majitele dinosaury a jednoho na palubní desce. Trix je jméno dinosaura, který byl nalezen v USA v roce 2013 a byl převezen do Nizozemí a pojmenován po královně Beatrix.

Brzy Vás budeme informovat o dalších krocích a následné cestě s Trix na Ukrajinu.

СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!
Sláva Ukrajině! Hrdinům sláva!