Sbírka vosku pokračuje, doslova jsme vytěžili tunu vosku !

Před několika měsíci jsme obdrželi nabídku darování většího množství vosku, ale cesta k cíli byla v tomto případě delší, protože se jednalo o kontaminovaný vosk, který ležel pravděpodobně několik let venku pod přístřeškem, navíc zažil stěhování, čímž došlo k promísení kontaminátu.

Když jsme v roce 2023 zažívali situace, kdy se nám zastavovala výroba z důvodu nedostatku vosku, řekli jsme si, že musíme pro kontinuitu výroby zajistit dostatečnou zásobu. Naskytla se příležitost většího množství, fotky nevypadaly moc dobře, skoro se nám nechtělo věřit, že to vosk je.

 

Z hlediska dostupnosti byl vzdálenější a tak chviku trvalo, než jsme naplánovali prohlídku. Rozhodli jsme se otestovat vosk ve výrobě, včetně praktické zkoušky fungování pro zákopové svíčky.

Test se vydařil a tak jsme mohli vyrazit, Adam s Jirkou upravili vozík pro transport většího množství materiálu a brzy ráno vyrazili, byla to náročná akce, materiál se nacházel pod vrstvou hlíny, slámy, uhlí, povětšinou ve "valounech" které kluci z hromady celý den dolovali, aby ve finále získali 32 pytlů řádově po 30kg vosku.

Teplota sice stále přesahuje 30 st. Celsia, ale brzdy přijdou zimy a my budeme připraveni pomáhat, třeba dodávkou zákopových svíček. Díky dárci za vosk a zejména Adamovi s Jirkou za dobrou práci !

Ze srdce moc děkujeme všem dobrovolníkům a dárcům.

Vydržíme, protože je to nutné, protože chceme lepší svět pro naše děti.

СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!
Sláva Ukrajině! Hrdinům sláva!